FME® Desktop

FME Desktop on joustava ja tehokas ETL-ohjelmisto, jota käyttävät tuhannet GIS-asiantuntijat ympäri maailman. FME Desktop koostuu kolmesta sovelluksesta: FME Workbench, FME Data Inspector ja FME Quick Translator.

FME Workbench

Paikkatiedon muuntaminen

Lue ja kirjoita yli 335 formaatissa yhdellä ohjelmistolla. FME Desktopin formaatti tuki on alalla vertaansa vailla ja tukee CAD-, GIS, rasteri-, tietokanta-, 3D- ja BIM-formaatteja, esimerkiksi AutoCAD DWF/DWG, Bentley Microstation Design, ESRI Shape, GeoTIFF, Industry Foundation Class STEP Files (IFC) ja Oracle Spatial. Voit myös tehdä SQL-kyselyjä paikkatietokannallesi kuten ESRI ArcSDElle, MySQL:lle, PostGIS:ille ja SQL Server Spatialille.

Tee FMEllä koordinaattimuuntamisesta tehokasta. Voit valita tuhansista ennalta määritellyistä koordinaattijärjestelmistä, jotka perustuvat eri projektioihin, ellipsoideihin ja datumeihin. Voit myös määrittää omia koordinaattijärjestelmiä.

FME Desktop:in FME Quick Translatorilla ja FME Workbenchillä voit tehdä formaatti- ja koordinaattimuunnoksia.

Paikkatiedon muuntaminen

Varmista, että tarkastellessasi paikkatietoaineistojasi, ne ovat muodossa, jona haluat ne nähdä. Yli 400 muunnostyökalun avulla voit käsitellä helposti ja tarkasti paikkatiedon geometriaa ja ominaisuustietoja ennen kuin se siirretään lähteestä määränpäähän.

Tyypillisiä paikkatiedon muokkaamisia ovat geometriamuunnos, ominaisuustietojen uudelleennimäminen, uusien ominaisuustietojen laskeminen, ominaisuustietojen liittäminen tietokannasta kohteille ja kuvaustyylin muokkaaminen.

Voit määritellä helposti muunnokset workflow-mallin mukaisesti FME Workbench:in graafisessa käyttöliittymässä.

Paikkatiedon tarkastelu

Data Inspectorin avulla voit nopeasti tarkastella paikkatietoaineistojen geometriaa ja ominaisuustietoja – ennen, jälkeen ja muutosprosessin aikana. Voit käyttää sitä kohteiden tarkasteluun, ominaisuustietojen ja arvojen tutkimiseen, ja värien, symbolien ja tekstityylien muuttamiseen.

Eräajot

Säästä aikaa automatisoimalla muunnoksesi eräajoilla. FME Desktop:in avulla, voit ajastaa paikkatietojen ETL-muunnosten ajot Windowsin ajastustoiminnallisuuden avulla tai käyttämällä komentoriviä. Määrittele yksi muunnos ja voit käyttää sitä useiden paikkatietoaineistojen muunnoksissa – sinun ei tarvitse muuttaa käsin lähtö- ja tulosaineistoa eikä tietomallia useisiin muunnoksiin. FMEn muunnokset voit asettaa lisäksi tietomalliriippumattomiksi.